Scroll Top
Audio produkcija
Stvaranje zvuka je naš glavni prioritet!
Snimanje spikera

Jedna od jako bitnih aktivnosti u okviru Kreativne Kompanije je i pronalaženje najprikladnijih spikera za odredjeni projekat. Svakodnevno saradjujemo sa puno raznovrsnih vokala kako iz Srbije, tako i iz cele Evrope. Posedujemo veliko znanje i veštine da u zajedničkoj interakciji sa spikerom, stvorimo što bolju interpretaciju.

SNIMAMO ZA NAJVEĆE SVETSKE BRENDOVE

U zadnje vreme snimanja se vrlo često organizuju uživo u obliku live session-a. Na taj način se preko raznih aplikacija povezuju klijenti, voice over agencije, studio koji snima i voice over i svi učestvuju u snimanju uživo. Klijenti koji su hiljadama kilometara daleko, čuju interpretaciju spikera kao da su u studiju. Video reklamu sa izmontiranim vokalom u trenutku i mogu odmah da stvore finalni doživljaj.

Proteklih godina snimili smo jako veliki broj različitih vokala za razne kampanje. Dobili smo priliku i poverenje da snimamo za najveće svetske brendove kod kojih su zahtevi i standardi interpretacije jako visoki.

Ikea, Skechers, Maxi, 7 days, Fanta, Next sokovi, Nesqucik, Fuze Tea, Wolt, Glovo, Tondach, Miele, Fox TV, Isover, DHL, Knauf, Emezzeta, Rauch, Nike, Amstel, BMW, Galenika, itd.

Koji su uslovi potrebni da bi se savršeno snimio Voice over?

Potrebna je za početak soba za snimanje vokala, koja je akustički tretirana, gde nema eha, ili nekih drugih šumova i spoljnih zvukova. Pored gluve sobe potrebna je i odgovarajuća tehnička oprema. Mikrofon, slušalice, monitor za gledanje videa, audio karta, mic preamp, studijski monitori, neki audio kontroler I sl.

Zavisno od kvaliteta ove opreme, zavisiće i sam kvalitet zvučnog zapisa. Obično, za visok kvalitet zvučnog zapisa, studijska oprema je jako skupa. Kao jedna od najbitnijih stavki je senzibilitet mikrofona.

Obično je potrebno imati bar po nekoliko mikrofona za različite vokale. Posebno za muški dublji vokal, posebno za ženski svetao. Poseban mikrofon za pevane vokale I poseban za čitače reklama.

Dobar izbor za čitanje reklama: Neumann TLM 103, Roda Classic, Akg C 414, Audio Tehnica 4050 sm, Sennheiser KH-416 I sl.

STVARANJE ZVUKA JE NAŠ GLAVNI PRIORITET!

0
SNIMANJA SPIKERA
0
VOICE OVERA
0
TV ADAPTACIJA
0
ORIGINALNE MUZIKE
Dizajn zvuka postprodukcija

U Broadcast projektima, ima više nivoa stvaranja zvuka, da bi došli do finalnog mastera koji odlazi u emitovanje.

Prva faza je snimanje voiceovera. Zatim se taj sirovi zvuk edituje, što zapravo znači da se preslušava, čisti od uzdaha i grešaka. Biraju se fajlovi u kojima je interpretacija najkvalitetnija. Kombinuju se različiti delovi. Nekada je potrebno jedan slog da se zameni u reči da bi dobili uspešnu izvedbu. Kao i na slici i kod zvuka, montaža igra veliku ulogu da finalni zvuk bude dobar.

U drugoj fazi prelazimo na montažu zvuka u konkretnom projektu sa slikom, muzikom i zvučnim efektima. Polako ulazimo u svet DIZAJNA ZVUKA.

Svaki dizajner zvuka ima svoj senzibilitet i svoju unutrašnju meru i lepotu koju ugrađuje u svoj finalni rezultat.

Pošto postoji gomila alata, plaginova, tehnika, svaki dizajner ima svoj stil i sistem kako da dođe do uspešne postprodukcije. Od toga u velikoj meri zavisi da li će finalni mix biti efektan? Da li će prijati u potpunosti ušima?

Da li će zadovoljavati radio i televizijske standarde koji su unapred definisani, jer pored lepote moramo zadovoljiti i brojeve, odnosno parametre koji po specifikaciji postoje. Naravno kao što kod aspekta snimanja je kvalitet mikrofona, zvučne karte, mikrofonskih preampa presudan, kod dizajna zvuka i miksanja, kvalitet studijskih monitora(zvučnika) je najbitniji.

Morate posedovati izuzetno kvalitetne studijske monitore, koji će prikazati vrlo realistično i detaljno vašu zvučnu sliku.

Bez previše ili premalo bassa, visokih, srednjih frekfencija i sl. Naravno, provera je uvek neophodna, pa je potrebno izvršiti proveru vašeg miksa, barem na još jednom paru monitora, mobilnom telefonu, tv zvučnicima i sl. Ukoliko rezultat u većini zadovoljava, znači da je miks uspešan i da može da ide na emitovanje.

Nekada se za kratko vreme se postigne 85% rezultata uz pomoć iskustva i zanata, ali za preostalih 15% koji spadaju u kategoriju umetnosti, i koji izdvajaju vaš rad iz gomile sličnih radova, je ponekad potrebno jako puno vremena. Klijenti to vrlo često ne razumeju, ali stvari tako stoje.

Ako napravite umetničko delo, nikoga neće zanimati, koliko ste vremena potrošili na to.
Tv adaptacije i dubbing

Pored dizajna zvuka, izrade autorske muzike za televizijske spotove, snimanja vokala (kako glumačkih, pevanih tako i oficijalnih ), Simone Voice Over Servis veliku pažnju poklanja i tv adaptacijama (sinhronizaciji) postojećih inostranih tv spotova.

Našu VOICE TALENTS bazu, čini preko 600 spikera iz Srbije i regiona. Sarađujemo sa brendiranim i prepoznatljivim čitačima reklama, kao i sa manje poznatim glasovima, ali takođe iskusnim i kvalitetnim. Imamo saradnju i sa velikim brojem glumaca, pevača i pevačica. Tako da možemo odgovoriti svakom zadatku u najbržem roku. Takođe, nudimo mogućnost sinhronizacije i na druge jezike.(Srpski, Bosanski, Crnogorski, Slovenački, Hrvatski, Makedonski, Engleski, Nemački, Francuski, Danski, Španski, Ruski, Austrijski, Rumunski, Albanski itd).

Profesionalno iskustvo u svetu dramskih umetnosti nam omogućava da tv adaptacije poseduju:

– PREFINJENOST I EMOCIJU U IZRAZU
– KVALITETNU DIKCIJU I MELODIKU GOVORA.

A to su dva NAJBITNIJA FAKTORA koja adapataciju nove inostrane reklame izdvaja u moru sličnih.
Adaptirali smo tv reklame najvećih svetskih brendova:

Skechers, 7 days, Isover, Knauf, Rauch, Nike, Amstel, BMW, Candy, Dukat, itd.

Izrada originalne muzike

SIMONE PRODUCTION pored standardnih usluga audio produkcije, nudi marketinškim agencijama, direktnim klijentima i medijskim kućama mogućnost komponovanja originalne muzike. U našem timu imamo 2 kompozitora, kao i odgovarajću studijsku opremu za dizajn zvuka i stvaranje originalne muzike.

Muziku kreiramo u profesionalnim muzičkim programima Cubase i Pro Tools-u. Ako vam je potrebna muzika za TV reklamu, radio spot ili promotivni film, SIMONE PRODUCTION će je kreirati u skladu sa najvišim standardima. Muzika se isporučuje u wav ili AiF formatu  24 bit 48 kHz.

Neophodno je da nam dostavite breif sa vašim zahtevima (kakvu muziku želite), da nam pošaljete radni materijal, ukoliko se radi o muzici za video i mi ćemo se u što skorijem roku javiti sa konkretnim odgovorom. Vaši upite možete slati na office@simone.rs

Tonski Studio

Naš tonski studio je koncipiran iz 2 akustično tretirane režije i 1 akustično tretirane gluve sobe za snimanje vokala. Oprema koja se koristi u studiju je godinama kristalisana i na kraju smo izabrali najkvalitetnije komade studijske opreme koji daju najfinije rezultate.

MIKROFONI – Neumann TLM 103, Neumann TLM 49, Sontronics MERCURY, Slate ML 1 modeling mic, Rode NT1

MIKROFONSKI PREAMPI – AVALON 737, CHENDLER GERMANIUM, SPL CHANNEL ONE 2950, SPL GAIN STATION, FOCUSRITE ISA ONE, STUDIO MASTER 2073

AUDIO INTERFACE – ARTURIA AUDIOFUSE STUDIO, AUDIENT ID 14 MK2

KOMPRESOR – Drawmer DL441

STUDIJSKI MONITORI – 2xGENELEC 1031 A, YAMAHA NS 10

PASIVNO POJAČALO – ALESIS RA 150

STUDIJSKE SLUŠALICE – SHURE SRH 840 I FOSTEX TR 80

Od softwera koristimo Nuendo 12 pro i Cubase 12 pro za snimanje vokala, editovanje i mix.

Takodje imamo i integrisan sistem za snimanje voice overa na daljinu koji omogućuje da klijent prati snimanje sa daljine, preko Zoom, Meet, Skype aplikacija kao da je u studiju.